Lahtine karv /lühikarvalised koerad

Kuna uus karvavahetushooaeg on kohe kohe kätte jõudmas, siis järgmistes postitustes räägimegi kuidas oma koera karva eest õigesti hoolt kanda.

Tihti on kuulda klientide suust lauset- aga meile öeldi, et see koer on hooldusvaba. Peame siinkohal aga ütlema, et absoluutselt iga lemmik vajab karva ja naha hooldust. Olgu selleks siis pika-,topelt- või lühikarvaline koer, viimasest variandist täna pikemalt räägimegi.

Lühikarvalise koera karvahooldus on täpselt sama oluline kui teiste karvatüüpidegi oma. Selleks, et saaks nahk õhku ja karv kasvada oma loomulikus rütmis, tuleb neile ka tähelepanu pöörata.

Lühikese karva puhul on hea abivahend kas kummihari või nt Equigroomer (pildid ja video postituse lõpus), mis aitavad lihtsa vaevaga lahtise karva välja kammida. Lahtise karva eemaldus on oluline, et uuel karval oleks ruumi kasvama hakata.

Pesu koha pealt tuleb esmajoones meeles pidada, et šampoon oleks kvaliteetne, mõeldud konkreetsele karvatüübile ja kindlasti sobilik koertele. Salongis valime just Teie lemmikule sobivad tooted, et tulemus jääks ilus. Peale pesu ja kuivatamist on ka lahtise karva välja kammimine palju lihtsam, sellepärast teostame selle igale salongi tulevale koerale.

Salongist saab kaasa osta ka vajaminevat kosmeetikat, mida vajadusel kodus kasutada, seda oskab soovitada meie groomer.

Lihtne tõde- pese vähemalt kord kvartalis, sest siis ei lähe nahk ja karv liiga rasuseks!! Rasune nahk piirab õhuligipääsetavuse karvanääpsule, mis omakorda võib tekitada põletiku. Lisaks soovitame neid protseduure alustada juba kutsikaeas, et koer harjuks ja ei osutaks hilisemas eas vastupanu ega oleks stressis.

Lisaks kammimisele ja pesule vajab karv ka toitaineid ja vitamiine, mida loom saab toidust ja toidulisanditest. Kvaliteetne toit on terve organismi alus. Lisaks võib karvavahetusperioodil karva toita vastavate toidulisanditega, kuid peab jälgima, et need ei sisaldaks aineid, mis panevad karva nö kinni. Sellekohast infot oskab teile anda juba meie teenindaja.

Lisaks tavapärasele karvahooldusele on kindlasti vajalik ka küüntehooldus. Küüsi võiks lõigata vähemalt iga paari nädala tagant. Pikad küüned ei lase koeral korrektselt toetuda/astuda jalale ja hakkab varbaid ja käppa moondama. Selline kahju on pöördumatu.

Hoolitsegem oma lemmiku eest, kui ise jääte natuke hätta siis helistage ja paneme teile salongi aja või tulge kohale ja oskame just Teie sõbrale vajaminevat soovitada.

 

51604226_1744510252360918_7457320641956413440_n

Leave a Reply